Спешна помощ се готви за скок на инцидентите със секс играчки
Спешна помощ се готви за скок на инцидентите със секс играчки / Guliver/Getty Images

Лондонските служби за спешна помощ са притеснени, че значително ще нараснат повикванията за инциденти, свързани със секс игри, след премиерата на "Петдесет нюанса сиво", пише в. "Дейли мирър".

Еротичната драма със садо-мазо елементи излиза на екран малко преди Деня на влюбените - Свети Валентин. От миналия април са потърсили помощ 393 лондончани заради инциденти, свързани със сексуални игри. Сред тях фигурират заключени и заяли за легла белезници, заседнали халки по полови органи и др.

Лондонската пожарна излезе в Туитър със специални съвети, за да бъдат избегнати подобни произшествия. Тя отчете рязък скок на инцидентите, свързани с интимни масажори и вибратори още през 2012 година с излизането на едноименната книга на Е Л Джеймс. Тогава в САЩ броят на хората, получили спешна помощ за подобни "засечки", достигна 2500 души. Най-възрастният от тях бeше на 85 години.

По аналогия лондонските спешни служби очакват скок на повикванията. Статистиката сочи, че 58 процента от небрежно боравещите със секс играчки са мъже, а тяхната средна възраст е 44 години. Дамите пациентки са по-млади, на средна възраст около 30 години.

Същевременно членове на организация срещу домашното насилие организираха протест край червения килим пред кино "Одеон" на Лестър скуеър в Лондон, където се състоя британската премиера на филма "Петдесет нюанса сиво" (Fifty Shades of Grey) по еротичния бестселър на Е Л Джеймс, пише в. "Дейли експрес".

Спешна помощ се готви за скок на инцидентите със секс играчки
netinfo
Натали Колинс основава организацията "Петдесет нюанса в домашното насилие" преди две години и половина, когато трилогията "Петдесет нюанса" започва да се радва на изключителна популярност.

Запитана какво е посланието на протестиращите към звездите на лентата, Колинс заяви: "Искаме да им кажем, че книгите и филмът промотират тормоз и е разочароващо, че те са пожелали участват, да се възползват и да извлекат финансови облаги от нещо, което в същината си е домашно насилие. Лентата също така може да повлияе негативно върху младите хора, на които им предстои да изживеят първата си сексуална връзка".

По червения килим за британската премиера на "Петдесет нюанса сиво" преминаха звездите на филма Дакота Джонсън и Джейми Дорнан. След като ден по-рано Джонсън се появи на световната премиера на лентата на Берлинале с достатъчно изрязано деколте, за прожекцията в Лондон актрисата беше избрала бяла рокля с още по-дълбок отвор отпред, която не оставяше почти нищо на въображението.

Снимки от премиерата на "Петдесет нюанса сиво" на филмовия фестивал Берлинале вижте тук

Елегантният Джейми Дорнан беше придружена от съпругата си, актрисата Амилия Уорнър, която беше заложила на къса синя рокля без презрамки с отчетливи шарки в червено и черно.

На премиерата в Лондон присъстваха и режисьорката на "Петдесет нюанса сиво" Сам Тейлър-Джонсън, придружена от съпруга си, актьор Арън Тейлър-Джонсън, както и авторката на еротичния бестселър Е Л Джеймс. Тейлър-Джонсън беше избрала черна мини рокля с пайети, а Джеймс беше обвила пищната си фигура в осеяна с мъниста дълга сива рокля.

Източник: БТА