Китайците винаги крият по някоя изненада, която не може да се види никъде по света. В днешно време китайските стоки са навсякъде, но някои неща си остават типични само за Китай. Сайтът Bright Side разкрива някои от странните неща, характерни само за китайците. Вижте ги:

Цели акули и крокодили на щанда в супермаркета

В някои от местните магазини се продават цели акули и крокодили. И свински глави за разкош. Въпреки че китайците ядат само определени части от тези животни, те се продават цели. Важна особеност е, че устата им трябва да бъде широко отворена. Обикновено с голям грейпфрут .

крокодили по щандовете в Китай
netinfo

Полицейски гъски вместо полицейски кучета

В някои райони на страната полицията използва гъски като алтернатива на кучета. Според пазителите на реда птиците разполагат с нужното отлично виждане и агресивно поведение.

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

Живи раци във вендинг машини

В някои китайски градове на станциите на метрото има вендинг машини, натъпкани с живи раци. Морските животни са наредени в пластмасови кутийки. Те са охладени до 5 градуса, но са живи.

раци
netinfo

Спасители в задръстването

На много места в китайски градове има специални служби, които оказват помощ на шофьори в ада на задръстването. Винаги можете де се обадите за тази специална услуга и фирмата ще ви прати двама души. Единият от тях ще се погрижи за вашата кола, а другият ще ви откара с мотор или мотопед.

5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина (ВИДЕО)

Нокътни къщи

Нокътни къщи са домовете на жителите, които отказват да продадат имота си на предприемачи. И така домовете им се оказват самотно стърчащи насред големи строителни площадки. Строителните работници са принудени да оставят сградите недокоснати, като ги заобикалят. Но в същото време имат право да изграждат нови постройки около тях.

нокътни къщи
netinfo

Ферми за хлебарки

В Китай хлебарките се отглеждат и използват в медицината и за храна в някои райони. Това е процъфтяващ бизнес и доходоносна инвестиция в Китай.

Фантомните сватби

Организирани престъпни групи в страната крадат и продават трупове за хиляди долари. Труповете се търсят от семейства, които искат да организират бракове за своите мъртви роднини.

Тези фантомни бракове се правят за починалите неомъжени млади роднини. Причините за ритуала са различни. Например мъртвите да не отиват самотни в отвъдното.

И още:

Най-странните сексуални и сватбени обичаи по света

Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

Най-странните традиции в света

Най-странните секс закони по света