/ Gulliver/Getty Images
Какво подготвят организаторите на наградите БРИТ за 40-ото юбилейно шоу?
Музикалните награди БРИТ, считани за британския еквивалент на американските „Грами“, ще бъдат раздадени на 18 февруари 2020 г., съобщи Контактмюзик.

По случай 40-ото наградно шоу догодина организаторите ще отправят поглед към бъдещето, вместо към миналото. Плановете им включват промяна във формата на церемонията, както и обновяване на категориите.

Следващата година наградата „Изгряваща звезда“ ще замени досегашния приз „Изборът на критиците“. За първи път носителят на отличието ще се представи със свое изпълнение по време на шоуто. Друга промяна касае категорията за британски пробив, която от следващата година ще бъде за най-добър нов изпълнител. Категорията за британски сингъл вече ще бъде за песен на годината.

Церемонията освен това ще се фокусира повече от всякога върху артистите, на които ще бъде предоставен по-голям творчески контрол. Шоуто ще премине с по-малко награди - в рамките му ще бъдат връчени девет, и повече музика.

Деветте категории са за самостоятелен изпълнител, самостоятелна изпълнителка, най-добра група, най-добър нов изпълнител, „Изгряваща звезда“, песен на годината, албум на годината, международен самостоятелен изпълнител и международна самостоятелна изпълнителка. 
БТА