Мерилин Менсън заплашва със смърт журналисти
Мерилин Менсън заплашва със смърт журналисти / снимка: БГНЕС

Скандалният изпълнител Мерилин Менсън заплаши със смърт журналистите, които нямат смелостта да кажат пред него това, което пишат в медиите, съобщава списание "Ролинг Стоун".

Той се обърна по-специално към администратора на сайт Травис Келър, който даде интервю пред L.A. Weekley, в което описва рок-музиканта като зависим от кокаина и параноик. Келър разказва как при първата си среща с Менсън, музикантът го е попитал: "Можеш ли да ни намериш малко кокаин?". Първото впечатление, което Мерилин оставя в него, е напълно различно от това, което вече знае за него. "Изобщо не изглежда като излязъл от ковчег", разказва Келър, цитиран от БГНЕС.

В отговор на това интервю Менсън публикува на блога си в MySpace директна заплаха по адрес на "журналистите кавалери". "Ако имате нужда от моя гола снимка, която доказва факта, че съм различен от представата, изградена от журналистите, които скоро ще бъдат убити в собствените им домове, няма нищо по-лесно от това. Но ако един журналист посмее да каже нещо за мен или тялото ми, аз лично, с помощта на феновете си, ще отида в дома му и ще разбера колко много вярва в свободата на словото", са думите, с които Менсън заплашва журналистите.

Всичко това може да бъде възприето и като майтап, с оглед на факта, че емотикона, описващ състоянието на музиканта по време на написването на съобщението, е "весел".