Освен многобройните си задължения, кралицата и членовете на кралското семейство имат нужда да разпуснат и да се занимават с любимите си хобита. Някои от тях са запалени градинари и обичат да се грижат за цветята в градините си. Ето кои са любимите цветя на кралското семейство:

Кралица Елизабет II

Любимото цвете на кралицата е иглика, ранно пролетно цвете, което е жълто като слънцетo и ни подсеща, че лятото наближава.

Елизабет Втора
Guliver/Getty Images

Кейт Мидълтън

Подобно на кралицата, херцогинята Кеймбридж обича естествените цветя. Нейното любимо цвете, което беше и основен мотив в сватбения и букет, е момината сълза. Това красиво цвете, с деликатни бели камбани, цъфти в сенчести места през месец май и е известно с великолепния си аромат, който може би е причината Кейт да го обожава.

Кейт Мидълтън
Gulliver/Getty Images

Меган Маркъл

Преди да изтрие акаунтите си от социалните медии, в нейния Instagram профил Меган често качваше снимки на любимото й цвете - божур. Смята се, че божурите са отглеждани в градините на Изтока от 4000 години. Накъдрените цветя с прекрасен аромат се отглеждат в най-различни цветове с изключение на синьото, като любимият цвят на Меган е розовия. Божурите цъфтят през лятото и растат изненадващо добре в саксии.

Принц Хари

Според слуховете принц Хари е наследил семейната любов към градинарството и дори е забелязан да помага активно в градинарските дейности по време на престоя в Африка. Любимото му цвете е незабравката, което също така е било сред любимите цветя на неговата майка принцеса Даяна.

Любимите цветя на лейди Даяна украсиха параклиса за сватбата на Хари и Меган (СНИМКИ)

Принцеса Даяна

Любимите цветя на покойната принцеса са били белите рози. Нейните синове принцовете Уилям и Хари, често почитат паметта и с такива рози. През 2017-та година в парка на двореца Кенсингтън е създадена така наречената „Бяла градина“ за отбелязването на 20 години от смъртта ѝ.

Белите рози бяха използвани и при сватбите на принц Уилям и принц Хари.

бели рози
iStock/Getty Images

Принц Чарлз

Принц Чарлз има световноизвестна градина в своята частна резиденция, Highgrove House и участва активно роля в управлението ѝ. Любимите му цветя са делфиниумите, които логично заемат централно място в неговата градина. Тези цветя обикновено са сини, но принцът отглежда в градината си и други цветове за разнообразие.

Любимите дестинации за почивка на кралското семейство (ВИДЕО)

Херцогинята на Корнуол

Любимите цветя на Камила са момината сълза и игликата, които бяха внлючени в сватбеният и букет. Тя също е запален градинар и обича да се труди на двора. Камила е покровителка на благотворителната организация "Флорални ангели", която рециклира цветя и ги подарява на нуждаещите се.

Кралица Виктория

Може би днешното Кралско семейство се е вдъхновило за своята любов към цветята от кралица Виктория. Кралица Виктория е обожавала дивите цветя, като едно от любимите и е било горската теменуга. Тези малки непретенциозни диви цветя растат в гористи местности и имат прекрасен аромат, който често се използва в парфюмерията.

Най-бляскавите замъци на британското кралско семейство (ВИДЕО/СНИМКИ)

Принцеса Шарлот

Малката принцеса Шарлот все още си няма любимо цвете. Но тя вече има цвете, наречено в нейна чест. Представена на света през 2016 г., тази хризантема в пастелни нюанси на зелено и розово, ще се превърне в хит в много британски градини и може би ще стане едно от любимите цветя на принцеса Шарлот в близко бъдеще.

И още:

Кралица Елизабет шофира без книжка, пътува без паспорт, има два рождени дни и…

Какво яде кралското семейство? (ВИДЕО)

Годежните пръстени на кралското семейство пазят истории, по-ценни от диаманти (ВИДЕО)

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук