Ексклузивна прожекция на новия сериал „Клетката“ събра медии и актьори
Броени дни преди ефирната премиера на новия български сериал „Клетката“, екипът на продукцията и представители на медиите се събраха, за да споделят заедно емоцията от първите два епизода на криминалната драма. Динамичното действие, интригуващата криминална линия, дълбоките човешки отношения и изненадващите обрати предизвикаха аплодисментите в първата публика на сериала.

„Благодарим на NOVA, че не спира да подкрепя българското филмопроизводство, давайки шанс да се случват различни интересни проекти. На NOVA смелостта й отива. „Клетката“ определено е предизвикателство като проект - това е първият български сериал, който разказва за действителността в затвора. Вярвам, че аудиторията ще го хареса. Проектът засяга и много актуални теми, които вълнуват обществото ни - борбата на обикновения човек с корупцията, свободата на духа, изборите, които правим като граждани и родители, социалните корени на женската престъпност у нас, както и проблемът с насилието, което ражда насилие“, сподели пред журналистите продуцентът на сериала Краси Ванков.

„Сериалът е отражение на действителността. За мен беше много емоционално да участвам в проекта. Героинята ми Ина е дълбок, противоречив и интересен образ. Тя е цветна палитра - нежна, чувствена, но същевременно силна и действена жена. Дори в най-тежките моменти продължава напред и се бори, но силата на духа й е подложена на големи изпитания, защото и тя, като всички нас, има да научи важни уроци. Един от основните въпроси, които поставя сериалът, е за клетката вътре в нас, която трябва да опитаме да разбием, за да живеем по-пълноценно“, коментира от своя страна актрисата в главна роля Гергана Данданова.

Мартин Димитров, който е сред звездите в продукцията, добави още, че очаква с нетърпение премиерата на сериала по NOVA следващия петък от 22:00 ч. „Моят герой е човек, който се е предал, той е олицетворение на хората, които живеят в клетка. В живота му обаче се случват драматични събития, които не му оставят избор освен да я разбие и да започне да се бори за семейството си“, разкри талантливият актьор.

В другите главни роли ще видим Асен Блатечки и Жаклин Дочева. В основния каст на „Клетката“ са също актьорите Явор Ралинов, Маргарита Лъчезарова, Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Юлиян Малинов, Иван Горанов, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева и други. Режисьори на лентата са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката. Сценарият на сериала е дело на Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов. Kомпозитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.

„Клетката“ е криминална драма, която в 12 епизода проследява драматичната история на една силна и смела жена – Ина Арнаудова (Гергана Данданова), изправена пред тежка, морална дилема, в опит да спаси детето си. Прогнилата от корупция система поставя Ина и цялото й семейство в капан, а тя е принудена да се бори за справедливост с всички средства. Но ще рискува ли да мине дори и на тъмната страна, за да помогне на дъщеря си? Не пропускайте "Клетката" – от 29 септември в 22:00 ч. по NOVA.