Изпрати ни черно-бяла снимка и спечели награда
Изпрати ни черно-бяла снимка и спечели награда / Ана Изворска

Тази година София е най-добрият град за живеене в България. Признанието дойде след едноименната кампания на Дарик Радио, вестник "24 часа" и DarikNews.bg, която се проведе за трета поредна година.

Логично - след финала на кампанията решихме да проверим какво се случва във фотоиграта на Zar.bg "Maшина на времето в снимки", в която търсим черно-бели кадри от градовете, в които живеем. Запитахме се възможно ли е фотография от стара София да спечели и този конкурс, въпреки че според временното класиране първото място все още е за кадър от Варна.

В секцията от столицата ни зарадваха много фотографии, но се спряхме на няколко. Първата ни изпрати Ана Изворска от София. И въпреки че не знаем кога е направена снимката, ясно се вижда, че това е улица Леге (снимката горе).

С втората снимка се пренасяме в 1955-та пред храм-паметника "Свети Александър Невски". Фотографията ни изпрати Иванка Митовска от София.

А ето и предложението на Кирил Луканов. Площадът пред парламента, общ изглед:

Фотоиграта "Машина на времето в снимки" продължава до 10 ноември и в нея можеш да участваш и ти. Как - като до 5 ноември ни изпратиш интересна стара фотография, свързана с градовете, в които живеем. За любимите кадри ще може да се гласува до 10 ноември включително. Снимката, която се класира на първо място и получи най-много от читателските гласове, ще спечели награда от Zar.bg и HEAD.

А сега за наградата или защо 1 понякога е равно на 2

Победителят в "Машината на времето в снимки" ще спечели голяма награда от HEAD - ваучер за покупки на стойност 300 лева от представителния магазин на Miras на бул. Черни връх 47, София. За победителя обаче има още една добра новина - в магазина на Miras, официален дистрибутор на Head за България, в момента има отстъпки от до 50 % на тенис ракетите, до 70 % на тенис аксесоарите - дрехи и обувки, включително. Виж повече за отстъпките. С други думи наградата от Head на стойност 300 лева е равна поне на 600!