/ iStock
Мъжете, макар и силният пол, понякога могат да бъдат много плахи. Отначало се страхуват да сменят пелените на собствените си деца, температурата е 37 по време на настинка, а някои имат фобия да мият чиниите след себе си. Но най-лошото за мъжете са нашите експерименти с маникюра.

Модните тенденции в маникюрите могат дори да изплашат вашия потенциален партньор.

Дължина на ноктите

„Ужасявам се от тези дълги нокти. Как живеят с тях? В метрото една от тях стоеше наблизо, говореше с приятелката си, жестикулираше като контрольор на пътя и всичко беше близо до лицето ми. Уплаших се за красивото си лице и го покрих с ръце, докато тя разказваше историите си”, споделя Питър.

По някаква причина много момичета вярват, че дългите или по-скоро много дългите нокти са секси. Да, ако дължината е точно над върховете на пръстите и не отива до безкрайност. 

Мъжете харесват дължината точно над върха на пръстите, ноктите са оформени като класически бадем. А котешките нокти с нишки е най-добре да оставите на лъвиците в дивата природа.

Дизайн

Въпреки че всеки сезон всички изучаваме какви нови дантели, квадрати, якета и геометрии ни предлагат стилистите за нокти. Но се оказва, че всички тези снимки влияят зле на мъжете.

„Срещнах едно момиче, изведнъж, когато видях ноктите й, почти подскочих. Първоначално отдалеч ми се стори, че ръцете й са мръсни, а след това, когато докосна лицето ми, видях, че там има нещо като френско. Изглеждаше отвратително. Не исках тя да ме докосва с тези ръце. Но тогава се примирих. Вярно, не й се обадих след това. 

За мъжете всички искри, кристали и ярки картини изглеждат като обрив на ръцете. Що се отнася до дизайна, те приемат нормално само класическия френски маникюр, но не и на много дълги нокти.

Нюанс на лака

„Не че ме плаши, просто ми е неприятно да гледам, когато ноктите са неонови, черни, кафяви, жълти“, казва Денис, който е дизайнер в рекламна компания и е видял много в работата.

А фотограф споделя, че има и индивидуална непоносимост към нюансите на лака в женския маникюр: „Всички киселинни цветове причиняват болка в очите. Винаги ми се струваше, че тийнейджърите експериментират с тези нюанси. Но когато едно момиче е над 15, това е странно. Няма нужда да се поддавате на тенденциите.“

Мъжете обичат всички пастелни нюанси на лак за нокти. Но за да привлечете вниманието на човек, особено ако търсите нещо, трябва да изберете класическо червено. Последните изследвания на учени показват, че момичетата с червен лак за нокти, като просто момичетата в червено, изглеждат по-секси и по-привлекателни за мъжете.

Момчетата са най-склонни да запомнят името на момичето, когато го срещнат за първи път, ако има маникюр с червен лак. Обърнете внимание, ако търсите партньор в живота.
Рамблер