Един мъж се изправя срещу 50 блондинки. Кой кого?
Един мъж се изправя срещу 50 блондинки. Кой кого? / снимка: pro.bg

На 7 ноември започва най-провокативната игра на световната компания Eyeworks - „Beat the blonds". В България шоуто ще върви по pro.bg под името „Надхитри блондинките". Форматът е създаден през 2007 г. и за по-малко от две години е реализиран в над 17 държави, сред които Холандия, Франция, Дания, Италия, Испания, Русия, Гърция, Украйна, Румъния и Турция.

„Надхитри блондинките" има за цел да провери дали клишето за умствения капацитет на русокосите дами отговаря на истината. Ето защо в играта един срещу друг се изправят 50 блондинки и един мъж, които в продължение на два рунда отговарят на въпроси от всякакъв характер. Ако се справи със задачата и оцелее,  играчът печели паричната награда. В противен случай блондинките са тези, които печелят парите.

В първи кръг играчът се изправя срещу всички 50 блондинки. Те са подредени на седем реда по седем, а на последния - осми е ТОП Блондинката. И тъй като „Надхитри блондинките" е стратегическа игра, участникът избира на кой ред блондинки какъв въпрос да зададе. Всеки грешен отговор, даден от блондинка, носи на играча парична сума, съответстваща на реда, на който се намира тя. Всички блондинки, дали грешен отговор напускат играта, а отговорилите вярно остават за втори кръг. Когато участникът даде грешен отговор на някой от въпросите, блондинките от съответния ред, независимо какъв отговор са дали, преминават във втори кръг. Преминал успешно 49-те блондинки, участникът се изправя срещу ТОП Блондинката. В случай, че успее да я победи, т.е. ако тя даде грешен отговор на въпроса, участникът удвоява сумата, която е натрупал до момента.

Във втория кръг играчът отново разполага с 10 въпроса от различни области. Разликата е, че този път и блондинките виждат въпросите за първи път. На екрана в студиото той вижда само три въпроса, от които да избира. След като посочи въпроса, с който е решил да играе, участинкът може да реши и дали иска да се покажат възможните отговори или не. След това блондинките имат на разположение 10 секунди, за да отговорят на въпроса, като напишат отговора на листовете пред тях. Верен отговор от страна на играча му дава възможност да започне да елеминира блондинките.

Участникът печели сумата, натрупана в джакпота, само ако във втори кръг срещу него останат три блондинки. Тогава той може да реши дали да си тръгне с парите или да ги заложи и да играе за 50 000 лв. За да ги спечели обаче трябва той да е дал верен отговор, а трите блондинки - грешен.