Британската преса изпадна в умиление пред кралското бебе
Британската преса изпадна в умиление пред кралското бебе / снимка: Guliver/Getty Images

Британската преса разпространи с радост новината за раждането на дъщеричката на принц Уилям и съпругата му Катрин, като постави на първа страница снимки в едър план на новото попълнение в кралското семейство, съобщи АФП.

Много вестници издадоха приложение със снимки на щастливите родители и по-големия брат на малката принцеса. 21-месечният принц Джордж вчера по изключение се появи публично с родителите си на стълбите на болницата.

Само в. "Индипендънт" не посвети първата си страница на кралското бебе, а предпочете да се съсредоточи върху изборите на 7 май.

"Сестричка за Джордж" написа в. "Сънди телеграф" под снимка на цяла страница на бебето в ръцете на майка му. Почти същата снимка избра и в. "Сънди таймс" с текст "новата принцеса на народа", напомняйки за Даяна, майката на принц Уилям.

Таблоидът "Сън" и конкурентът му "Сънди мирър" заложиха на едър план на лицето на спящото бебе в кош за автомобил с текст "спящо мъниче".

В. "Мейл он сънди" избра снимка на сияещата Кейт с бебето и текст "Чакането си струваше, Кейт!"

Страната полудя по принцесата, написа "Дейли стар". "Модно е - и в действителност е трудно да устоиш на изкушението - да се подиграеш на цирка, който обгражда в наши дни едно кралско раждане", написа в уводната си статия в. "Сънди таймс", като цитира "ексцентрични монархисти", лагеруващи пред
болницата "Сейнт Мери" в Лондон и предаванията на живо в очакване на раждането.

"Това раждане "напомня за нещата, които наистина имат значение в живота", подчерта в "Сънди телеграф".

Източник: БТА