Традиция е по Коледа служителите на фирмата да си разменят подаръци. Важно е обаче какво ще се подари, защото ако е нещо, което е само за „отбиване на номера“, едва ли ще остави добър спомен. Ето кои са най-лошите коледни подаръци:

Бутилка вино с логото на фирмата


Всички сме получавали такива бутилки през годините. Но оригиналността на тази идея се изчерпа преди 20 години. Сега бутилката вино с рекламна цел по Коледа е нещо клиширано и малко тъжно. И идеята не е особено креативна.

Подгответе коледните подаръци отрано (ВИДЕО)

Билет за лотарията

Практиката фирмата да подарява на служителите си билети в плик с картичка се ползваше с известна популярност в САЩ, но вече не е така. Мнозина смятат, че така работодателят на практика им казва: „Не можеш да ми се сърдиш, че нищо не съм ти дал. Това, че нямаш късмет, си е твой проблем. При все това, честита Коледа!”.

Неподходящите коледни подаръци, които са си подарявали звездите (ВИДЕО)

Кошница с лакомства

Кошница с лакомства също е клише. Щом съдържанието изчезне, често се чудим какво да сторим с нея. И все пак, ако държите на нея, не слагайте бутилки с ликьори със странни цветове. Не се харесват от повечето хора. 

коледни подаръци
ThinkStock/Getty Images

Облекло

Дрехи с големи фирмени лога върху тях, шапки и фланелки също попадат в категорията „антиподаръци” за Коледа, защото рядко размерът им е подходящ за конкретния човек. Хората не са билборд на бранда ви. Или поне не по Коледа.

Десет неща, които не трябва да подарявате (ВИДЕО)

Брандирани химикалки, бележници, предмети за бюрото

Това не са подаръци, а промоционални инструменти за бизнеса. Само защото давате на някого нещо безплатно, не означава, че то е подарък.


И още:

Перфектният коледен подарък според зодията (ВИДЕО)

Това ли са най-ужасните коледни подаръци?

10 кралски съвета за приказна Коледа (СНИМКИ)

Идеалният подарък се крие сред тези четири идеи (ВИДЕО)

Холивудски звезди разкриват мечтаните подаръци, които не са получили като деца

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук