Двайсет и осем нелегални мигранти са открити в автомобил, след полицейско преследване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Водачът на товарен бус, със софийска регистрация, не е спрял на сигнал, подаден със стоп палка на контролно-пропускателния пункт на входа на Бургас.

Бусът е засечен в района на пътен възел "Трапезица", като след навлизане в глуха улица в комплекс "Братя Миладинови" до блок 47 е установен от полицейските служители.

При спецакция: Заловиха молдовец, превозвал 21 мигранти на Околовръстното в София

Водачът и пътниците са задържани. Бусът е управляван от 28-годишен афганистански гражданин. С автомобила се придвижвали общо 28 души, от които 12 мъже, седем жени и девет деца на различна възраст. Две от жените са бременни. Прегледани са от екип на Спешна помощ и са откарани са в УМБАЛ-Бургас. Заедно с тях е настанено и дете - дъщеря на една от бременните жени.

Припомня ме, че на 10 юли т.г. полицията залови 18 нелегални мигранти в товарен бус на булевард в Бургас. Тогава бяха задържани двама шофьори. Единият е управлявал пилотен автомобил, другият - буса, пълен с мигранти.
БТА