Наричат го „неоспорим метален бог”
Наричат го „неоспорим метален бог” / БГНЕС

В някои английски музикални среди го наричат "неоспорим метален бог". В случая обаче не става дума за Кинг Даймънд, Робърт Халфорд или Дейвид Ковърдейл, а за един рокаджия от Хасково, започнал музикалният си път от сцената на местния Младежки дом и стигнал до залите и стадионите на Лондон и Саутхемптън.

 

Говорят, че за да успее човек трябват труд и талант. Друг е въпросът какъв процент трябва да е талантът и какъв трудът. За успеха на Дилян Арнаудов, който той скромно определя като „пробив”, не е ясно колко е помогнал трудът, но е ясно, че талант има в повече.

 

Колегите му го наричат и Брус Халфорд, тоест взел е най-доброто от двамата велики вокалисти или е по-добър и от двамата, взети заедно. Дилян е фронтмен на една от най-проспериращите групи на Острова Neflak, създадена през 2001 година в Уинчестър. Първоначално групата прави концерти с друг вокалист, но преди година момчетата разбират, че Дилян е този, който им трябва.

 

Как започва всичко?

 

Както за повечето хора на изкуството, пътят се оказва доста дълъг и неравен. Човек трябва да се бори за това, което носи в себе си като талант, заряд, енергия и желае да го постигне. Трябваше да минат доста години, за да постигна това, което мечтая. Не беше лесен пътя. С групите, в които съм участвал, и с моята SJK съм направил стотици концерти, свирили сме в клубове, на стадиони и това беше школа, която задължително трябва да се премине, за да се изкачиш с едно стъпало.

В момента, в който реших, че възможността да се направи нещо тук в България с хеви метъла е безнадеждна, си казах, че спирам дотук и ще си търся западна група. Направих си профили в интернет, предимно в английски сайтове, сложих музиката си, биография, снимки, видео и за две седмици получих четири предложения. Избрах тези, които ми допадаха, оказа се, че и с тях било така и си допаднахме, още на първата репетиция се усети, че сме един за друг.

 

Има ли предубеждения в консервативното английско общество спрямо страните от Източна Европа?

 

Не мога да говоря за конкретни случаи, тъй като не съм изпитал пренебрежение върху себе си, напротив. Във Великобритания хора от цял свят могат да пробват късмета си, независимо в каква област, не виждам да има някакво отношение.

 

Къде сте правили концерти?

 

Една от първите ни задачи беше да участваме в повече концерти, тъй като беше важно да видим как се сработваме на живо, не само на репетиции. Направихме 12 концерта в Саутхемптън, Нотингам, Лондон за около 2-3 месеца. След това влязохме в студио, записахме един мини-албум, започнахме да пишем текстове за нов албум, който ще запишем тази година. Брус Дикинсън в шоуто си по БиБиСи 6 направи голямо признание за нас. Надявам се, че с идването си в бандата съм допринесъл за неговото признание.

 

Благотворителността?

 

Участвахме в Нотингам във фестивал с благотворителна цел с още 11 групи. Парите отидоха за лечение на деца с рядко заболяване на кръвта.

 

Сбъдна ли мечтата си?

 

Може да се каже, че съм сбъднал част от мечтата си, тъй като ни предстои доста като група. Предстои ни подписване на договор с лейбъл, дано да стане тази година, за да можем да кажем, че сме под шапката на дадена компания и сме успели.