Жълти стотинки, пура и уиски за Вежди Рашидов
Жълти стотинки, пура и уиски за Вежди Рашидов / снимки: БГНЕС
Жълти стотинки, пура и уиски за Вежди Рашидов
79430
Жълти стотинки, пура и уиски за Вежди Рашидов
  • Жълти стотинки, пура и уиски за Вежди Рашидов

Протестиращите срещу министъра на културата Вежди Рашидов внесоха тази сутрин в Министерството на културата над 120 лева, които събраха от жълти стотинки.

Рашидов за уволнения тенор: Ще му дадем 100 лв., да се успокои

Протестиращите са недоволни от изказване на Рашидов по адрес на тенора от хор „Йоан Кукузел" Георги Петров, че ще му даде 100 лева, за да спре да пее и да се успокои.

Над 120 лева, под формата на различни валути, едно малко уиски и пура получи като дарение от протестиращите министърът на културата Вежди Рашидов. Оперната певица Мила Михова обясни за акцията: „Това е един символичен жест, с който искаме да дадем прословутите 100 лева, които Вежди Рашидов продложи на тенора Георги Петров, за да спре да пее. Ние предлагаме 100 лева на Рашидов, за да спре да е министър. Ще ги внесем в Министерството на културата и ще заявим своята гражданска позиция".

По думите на Михова е малко вероятно министър Рашидов да подаде оставка: „Каква реакция можеш да очакваш от Вежди Рашидов?! Нещо фрапантно, най-вероятно. Силно се съмнявам, че ще подаде оставка, защото дебелокожието там е ударило тавана на търпимостта".

Тенорът Георги Петров: Не съм обиден от думите на Рашидов

Протестиращите посочиха, че с акцията по даряването на стотинките засега спират протестните си действия, но дискусиите ще продължат в групата им в социалните мрежи.