Коментира директорът на държавната психиатрия „Св. Иван Рилски” д-р Цветеслава Гълъбова
Трагедията с четворното убийство в Нови Искър е можела да бъде предотвратена, коментира директорът на държавната психиатрия „Св. Иван Рилски” д-р Цветеслава Гълъбова пред NOVA.

„Това, което знам, е от медиите, нищо допълнително. Направи ми впечатление, че момчето е било болно от туберколоза - това е болест на крайната нищета”, коментира д-р Гълъбова.
 
Убитото семейство в Нови Искър живеело скромно и затворено (СНИМКИ)

Майката на задържания за престъплението 25-годишен Георги е събирала пари за него с кампания, съобщи вчера "24 часа". Според неин пост в социалната мрежа той имал нужда от 6000 лв., за да се лекува от туберколоза. Заболяването му е било в последен стадий. Освен от туберколоза Георги е страдал още от психично заболяване, травматична епилепсия, алергичен артрит, себореен дерматит и други.

БГНЕС

Майката е била личен асистент на двамата си сина, а бащата е пенсионер, посочва жената в текста към кампанията. Миналата година Георги е трябвало да постъпи за лечение в Държавната психиатрична болница в село Карвуна.

Убиецът от Нови Искър опитал да прикрие следите си след престъплението

„Явно са имали много проблеми, щом и майката е търсила помощ в социалните мрежи. За мен това е големият проблем - когато има болни членове на семейството и семейството иска да се грижи и помага, не получава истинска подкрепа. Като общество не подкрепяме нашите болни. Тежката хроничната болест в едно семейство е голям проблем, трудно се гледа тежкоболен човек”.

БГНЕС

Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

По думите й единствената болница за хора с психични заболявания и туберколоза е в село Карвуна, а лечението може да стане и принудително през съда, ако болният отказва да постъпи в лечебното заведение.