Времето на 30 януари: Остава студено
Времето на 30 януари: Остава студено / снимка: БГНЕС, архив

Прогноза за 30 януари, четвъртък

През нощта в по-голямата част на страната ще е вече без валежи и облачността ще намалее. Все още облачно, с превалявания от сняг, ще остане в североизточните райони. До сутринта и там валежите ще спрат. Вятърът ще отслабне.

В четвъртък облачността ще е разкъсана, по-късно през деня от запад отново ще се увеличи. Минималните температури ще бъдат между минус 11 и минус шест градуса, а максималните в повечето места ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът ще отслабне, по високите части ще е до умерен, от северозапад. По-късно през деня над западните райони ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м - минус 3 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Вятърът ще отслабне. Времето ще бъде студено, максималните температури ще са до минус 5-0 градуса. Температурата на морската вода е 5-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

В петък и в събота ще преобладава облачно време, влажно, без съществени валежи, на места в равнините ще има и мъгли. Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони, където ще е и малко по-топло. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен. В петък минималните температури на места ще са до минус 10-минус 13 градуса, но през деня ще започне затопляне.