/ БГНЕС
Временно се ограничава движението в посока Бургас на тежкотоварните камиони над 12 тона в участъка от пети до 23-ти км на автомагистрала (АМ) „Тракия". Целта е да се улесни интензивния трафик през почивните дни, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

За тежкотоварните автомобили е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона се отбиват при пети километър в посока Бургас на АМ „Тракия" по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел" – при 23-ти км на магистралата.  

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, напомнят от АПИ. 

Движението в платното за София в района на виадукта при 67-ия км на автомагистрала „Тракия“ е ограничено до 10 юли заради подмяната на дилатационни фуги на мостовото съоръжение. Трафикът се пренасочен двупосочно в платното за Бургас. При необходимост в края на работната седмица – в петък и неделя, в отсечката се организира реверсивно движение. 
Таня Тодорова/БТА