Воденичаров подари училищен звънец на наследника си, с който да пробуди българите
Воденичаров подари училищен звънец на наследника си, с който да пробуди българите / БГНЕС
Воденичаров подари училищен звънец на наследника си, с който да пробуди българите
62487
Воденичаров подари училищен звънец на наследника си, с който да пробуди българите
  • Воденичаров подари училищен звънец на наследника си, с който да пробуди българите

Най-важният приоритет в следващите два месеца е да се запази стабилността на Министерството на образованието, както и матурите, и външното оценяване на учениците да протекат нормално. Това обяви министърът на образованието от служебния кабинет професор Николай Милошев по време на встъпването си в длъжност.

По думите му с организацията на изпитите, които предстоят както в средното и основното, така и при висшето образование, ще се заемат дирекциите към Министерството.

Според проф. Милошев образованието трябва да се превърне в приоритет за страната ни. Той добави, че е готов на диалог както с младите учени от Фонд „Научни изследвания", така и с родителите по въпроси, свързани с основното- и средно образование: „Най-важният приоритет е да запазим стабилността, с която върви Министерството. Предстоят изпити и тези неща трябва да си минат по нормалния ред, без притеснение. Нашата задача през тези месеци е да направим всичко възможно, да подготвим максимално добри материали за следващото правителство. Няма да обърна гръб нито на висшето образование, нито на средното, нито на началното. Аз търся разбирателството и приятелството".

Професор Николай Милошев обяви, че Петя Евтимова остава заместник-министър, а вторият заместник образователен министър, който най-вероятно ще се занимава със средното образование, е Мариана Банчева, досегашен координатор от Националната мрежа за децата. По думите на министър Милошев той и неговите заместници няма да се занимават с организацията на изпитите: „Нито аз ще бъда, нито заместник-министърът. Има дирекции, които работят отлично. Моята функция е да контролирам нещата, да се опитам да ги оптимизирам максимално".

Досегашният просветен министър академик Стефан Воденичаров подари на наследника си училищен звънец и му заръча с него да пробуди духа на българите.