Убиецът на охранителя в Казанлък е имал съучастници
Убиецът на охранителя в Казанлък е имал съучастници / netinfo

27-годишният Деян Николаев, който застреля охранител от Казанлък след побой в дискотека, е имал съучастници. Близките му са знаели, че той е търсил начини за възмездие спрямо охранителя, но никой не го е спрял. Ако те бяха реагирали, можеше да не се стигне до убийството.

Това каза на брифинг директорът на областна дирекция “Полиция” комисар Тончо Михайлов.

Инцидентът става в казанлъшката дискотека „Десперадо”, след неволно спречкване на дансинга между момичета от двете компании, тази на Деян и на бившия охранител на заведението Христо Христов. Заради спречкването и под въздействието на алкохол започва масов бой между компаниите. Участващите в скандала са отведени в полицията, след което Деян и брат му Павлин подават жалба за нанесения побой.

През цялото време Деян е отправял заплахи, че ще посегне на Христов, както пред роднините си, така и пред полицаите.

В последствие се оказва, че 27-годишният бивш рейнджър е отишъл заедно с брат си, с кола, до работното място на Христов, а именно складова база за горивни материали, и го застрелва от упор със седем куршума. По-късно става ясно, че кумът на Деян, който е бил в компанията в дискотеката, е укрил оръжието, с което е извършено убийството.

Убиецът не е познат на полицията. Той е бил гард по морето и кадрови войник за периода 2001-2003 година. Убитият е имал криминална регистрация за съучастие в отвличане и е гравитирал към силова групировка в Казанлък, свързана с т.нар. „черешова мафия”.

Други новини от Стара Загора