Транспортират у нас телата на моряците от Ванеса
Транспортират у нас телата на моряците от Ванеса / netinfo
Телата на седемте български моряци от потъналия кораб "Ванеса" ще пристигнат днес в родината. Очаква се товарният кораб “Руен”, който транспортира телата на моряците, да пристигне на пристанище Варна малко след обяд, съобщиха за Дарик от Параходство „Български морски флот”.

Тленните останки на капитана Мирослав Димитров и останалите членове на екипажа - Андриан Христов, Димитър Чепишев, Горан Тодоров, Тончо Бакалов, Димо Димов и Георги Димитров ще бъдат транспортирани до Бургас. По желание на близките им те ще бъдат погребани един до друг. От общината са организирали и общо опело. В деня на погребението в Бургас ще бъде обявен траур.

Българският кораб „Ванеса” потъна на 3 януари в Керченския пролив. При спасителната акция бе открит единственият оцелял от екипажа - механикът Николай Димитров, както и телата на старши механика Георги Желев и старши-помощник Петко Мочев.

След 12 март на брега на Азовско море в Украйна бяха открити телата на изчезналите през януари седем български моряци от екипажа на кораба “Ванеса” и украинския боцман. Тялото на последния член на екипажа - вахтения помощник Георги Димитров, беше намерено на 19 март.

Други новини от Варна