Съдът излиза с решение по дело на Ангел Бончев след месец
Съдът излиза с решение по дело на Ангел Бончев след месец / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Софийският градски съд ще се произнесе след месец по делото, заведено от бившият президент на футболен клуб „Литекс” Ангел Бончев срещу фондация „Утре за всеки”. Бончев иска да му бъдат върнати 157 000 евро, които той е превел на фондацията като дарение, за да бъде освободена похитената му съпруга Камелия.

Преводът е бил направен по заръка на похитителите през юли 2008 г. След предаването на парите Камелия е освободена. Пред съда Бончев на няколко пъти обясни, че е дал парите по принуда, а не по собствена воля.

Самият Бончев също бе жертва на т.нар. група на „Наглите”. Той беше отвлечен на 21 май 2008 г. докато паркира колата си. През юли месец същата година, при предаването на откупа за него, бе похитена съпругата му Камелия. След полунощ на 10 юли 2008 г. патрул на полицията откри Бончев в столичния квартал Княжево, без документи за самоличност и в безпомощно състояние.

За да освободи съпругата си, похитителите му наредиха да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за „Утре за всеки” и предаде 157 000 евро, а съпругата му бе освободена.

По делото срещу групата на „Наглите” са подсъдими девет души - Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев. Те са обвинени за 11 „знакови” отвличания и един опит за отвличане.