Стотици абонати в Смолянско и Кърджалийско още са без ток
Стотици абонати в Смолянско и Кърджалийско още са без ток / снимка: БГНЕС
Стотици абонати в Смолянско и Кърджалийско още са без ток
78712
Стотици абонати в Смолянско и Кърджалийско още са без ток
  • Стотици абонати в Смолянско и Кърджалийско още са без ток

Около 1200 абонати в Смолянско и Кърджалийско все още са без ток заради бедствията, причинени от обилния снеговалеж преди дни. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова и уточни, че по-голямата част от къщите, в които няма електрозахранване, се намират във вилни зони.

Министърът участва в първото заседание на обща комисия „Икономика, инфраструктура и енергетика" на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, което се проведе в София.

Експерт: От 1978 година не е имало такава авария с тока

„Към настоящия момент съвсем малко са тези населени места, които са без електрическо захранване, като голяма част от тези абонати са във вилните зони на съответните райони, така че някъде около 1000-1200 абоната са без захранване към този момент", каза Петкова.

Министри пред НС: Държавата е на мястото си в снежното бедствие

Тя сподели отново оценката си, че държавата е била на мястото си при бедствието и се е справила добре въпреки изключително тежките метеорологични условия и въпреки извънредната ситуация при тези снеговалежи. Продължаваме да работим заедно с колегите от ЕВН, така че да бъде отстранена и последната повреда, каза Петкова