народно събрание нс
народно събрание нс / Георги Димитров
От Националната федерация (НФ) „Земеделие и горско стопанство“ към КТ „Подкрепа“ разположиха импровизирана „Приемна за народни представители“ до парламента.

По този начин те приканват депутатите да чуят исканията им и да отговорят на важни въпроси, свързани с работата на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Сред конкретните искания са увеличение на заплатите в БАБХ и ИАГ с минимум 20%, осигуряване на финансови средства в бюджета за прилагане на Закона за безопасни и здравословни условия на труд и наредбите към него, както и предоставяне на средства за повишаване числеността на работещите в двете агенции, капиталовите разходи и издръжка, и др.

Ще сме тук две седмици, каза за БТА Пламен Черийски, заместник-председател на НФ „Земеделие и горско стопанство“.

Депутатите ни канеха  на техни предизборни събрания, за да ни обясняват какво ще бъде нашето бъдеще. Сега ги каним да дойдат на нашата приемна, за да кажат защо не се случва това, което са ни обещали, коментира той. Черийски добави, че се надява на промени в рамките на дебата и гласуванията за държавния бюджет.
Борислава Бибиновска/БТА