Сидеров смята, че се очертава „нещо като правителството на Димитър Попов”
Сидеров смята, че се очертава „нещо като правителството на Димитър Попов” / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

На вчерашната лидерска среща не чухме програмни намерения, вътре не е представяна програма, тогава защо се срещаха - да си нагласят подкрепата. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира срещата между председателите на парламентарно представените партии, състояла се вчера в парламента. "Атака" не участва в нея.

"Не пожелах да участвам в среща, която не се излъчва пряко, за да не остане никакво съмнение, че влизам в някаква нерегламентирана и задкулисна договореност", обясни Сидеров. Според него неяснотата продължава да бъде същата.

Очертава се не двойна, а четворна коалиция, и то на принципа, че всеки ще си намери оправдание да подкрепи кабинета, за да не се отива на избори, каза той и допълни, че "от избори се страхуват много повече партии като ГЕРБ и БСП, отколкото партии като "Атака".

Тези договаряния на кабинети са неясни, защото тук не виждаме ясна отговорност, посочи Сидеров. По думите му се очертава нещо като кабинета на Димитър Попов.

Сидеров коментира и протестиращите. Той каза, че ситуацията не се е подобрила, а се е влошила, има задкулисие, а "протестърите" ги няма.

"Каня тези млади, интелигентни, красиви и честни хора, да си извадят вувузелите, свирките и другите звукови ефекти и да дойдат тук отново, защото проблемите са същите", посочи лидерът на "Атака". Моят съвет към тях е да излизат да протестират още сега, докато не е станало късно, каза той.

Сидеров припомни пред журналистите, че още в първия ден на това Народно събрание са внесли над 40 законопроекта, свързани с различни проблеми от обществения живот. Сред тях е решение за изграждане на АЕЦ "Белене". Смятаме, че това е полезен проект, все още може да се построи, иначе губим, защото Румъния и Турция строят централи и утре те ще ни продават ток, вместо ние на тях, обясни Сидеров.

Друго предложение на "Атака" предвижда директно да се излъчват заседанията на Министерския съвет, парламента и парламентарните комисии, както и срещите при президента. Трябва да има телевизионен канал, който да дава постоянно заседанията на парламента и комисиите, отбеляза той.

Сидеров настоява за осветляване на имуществото и доходите на всички лица, които се занимават с медии, социология и обществена PR-дейност. Трябва да се отмени възможността да има частни съдебни изпълнители, посочи още лидерът на "Атака".

Източник: БТА