Шофьор на ТИР загина при катастрофа
Шофьор на ТИР загина при катастрофа / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

27-годишен водач на ТИР с влекач е загинал след катастрофа. Тежкотоварният автомобил се е движел от Садово за Пловдив. Малко след Кемера ТИР-ът се е завъртял и кабината му се е ударила в крайпътно дърво.

Шофьорът е загинал на място, съобщи за Дарик началникът на сектор „Пътна полиция”-Пловдив инспектор Радослав Начев. Установена е самоличността на шофьора - 29-годишен мъж от Хисар. Все още се разследват причините за пътния инцидент. Най-вероятно шофьорът е загубил контрол над автомобила. Документите и тахошайбата на тежкотоварния автомобил ще бъдат прегледани от служители на Държавна автомобилна инспекция-Пловдив.

Заради катастрофата временно беше спряно движението в участъка Пловдив - Садово. Отсечката беше пусната в късния следобед, информира инспектор Начев.

През изминалото денонощие в страната са станали 12 тежки катастрофи. Загинали са двама души, 12 са били ранени, съобщиха от МВР. От началото на месеца тежките пътни инциденти са 37 - с трима загинали, а от началото на годината тежките произшествия са 453 тежки с 31 загинали.