СДВР изпраща допълнително полицаи в Седмо РПУ
СДВР изпраща допълнително полицаи в Седмо РПУ / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще изпрати временно допълнително полицаи, които да помогнат на колегите им в Седмо РПУ в София, където се намира Студентски град. Това съобщи шефът на службата комисар Николай Янев. Той добави, че в това РПУ има свободни около 60 работни места.

Заради убийството на Стоян Балтов полицията и Столичния инспекторат започват засилени проверки на заведения в Студентския град, както и засилено наблюдение на обстановката като цяло, добави Янев. „Съгласете, че в един такъв малък район 37 кръчми, 11 дискотеки и 8 нощни бара са много”, каза той. На въпрос какво ще направи полицията, за да няма повече убийства в Студентски град, Янев заяви, че се взимат мерки по охрана на обществения ред.

Председателят на общинската комисия за обществен ред Ангел Джамбазки каза, че в Студентски град редовно се правят проверки на законността на заведенията и сградите. Той обаче призна, че явно нещо куца. „Не върви опазването на обществения ред. Но това е двустранен процес – както е задължение на града и държавата да осигури реда, така то е и до голяма степен въпрос на самосъзнание и самоусещане, за които отиват там да празнуват. Празнуването се е превърнало в някакъв вид корида”, уточно още той.