Румен Петков настоява за предсрочни избори
Румен Петков настоява за предсрочни избори / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Единственият полезен ход за България от цялата ситуация след изнесените в обществото специални разузнавателни средства (СРС) е провеждането на избори. За това призова в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков.

Според него само по този начин можем да покажем на Европейския съюз, че сме държава, в която европейският начин на мислене, логика и политика са завоювали своето място. По думите му, няма друго решение на проблема, освен смяна на правителството. Двойните стандарти, които прилага сегашното правителство, са недопустими в уважаваща себе си демократична държава, подчерта той и призова премиера Бойко Борисов, като е започнал, да стигне докрай.

“Когато човек казва “а”, трябва да знае азбуката поне до половината, случаят явно не е такъв. Или трябва, като е настоявал за отзоваването на посланиците, да изчисти всички ... Не може да уволниш заместник-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров с мотива, че е бил в Държавна сигурност и да оставиш шефа на митниците, шефа на Гранична полиция и министъра. Като уволнихме Павлин Димитров, какво казахме на бандитите – този, който арестува и вкара в затвора групата на Митьо Очите в Бургас, бива уволнен. Значи него ще го махнем, а тези, които ни провалиха за Шенген, ще ги държим”, поясни Петков.

Според Румен Петков е недопустимо да продължи това замеряне на обществото със СРС-та. По думите му, затлачването на държавата със СРС-та е чадър над организираната престъпност.