Росен Плевнелиев е Политик на годината в анкетата на Дарик
Росен Плевнелиев е Политик на годината в анкетата на Дарик / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Росен Плевнелиев е политик на годината в анкетата на Дарик
48235
Росен Плевнелиев е политик на годината в анкетата на Дарик
  • Росен Плевнелиев е политик на годината в анкетата на Дарик

Избраният за президент Росен Плевнелиев е Политик на годината в традиционната анкета на Дарик за политик и събитие, която се провежда за 16-и път. Най-важното събитие за 2011 г. е "Кризата в Европа".

След получаването на приза Плевнелиев коментира, че е получил наградата заради "много труд и резултат по национални приоритети".

Тази година три жени и двама мъже попаднаха във водещата петица в анкетата на Дарик „Политик на годината". За приза се бориха Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Меглена Кунева, Росен Плевнелиев и Стефан Данаилов. От над 10 хиляди гласували, най-голяма подкрепа събра новоизбраният президент Росен Плевнелиев - 4069 гласа. След него в класацията на слушателите на Дарик се подредиха Меглена Кунева с 3256 гласа, а под 2000 гласа събраха Стефан Данаилов, Кристалина Георгиева и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Росен Плевнелиев е Политик на годината в анкетата на Дарик
netinfo

„Това е една от най-ясните и категорични номинации, Росен Плевнелиев спечели една истинска мажоритарна битка", коментира собственикът на Дарик радио Радосвет Радев.

За пета поредна година политикът на годината е излъчен от ГЕРБ. Новоизбраният президент Росен Плевнелиев обясни защо смята, че е получил наградата: „Предполагам с много труд и резултат по национални приоритети. Оттук нататък за мен доверието означава само едно - отговорност и много работа".

На връчването на наградата на Росен Плевнелиев присъстваха и председателят на парламента Цецка Цачева и премиерът Бойко Борисов.

„Разбира се, че е приятно, когато всички заедно имахме кауза и тя беше победата на тези избори. Лично аз съм щастлива, че Росен Плевнелиев е политикът на годината", заяви Цецка Цачева.

Росен Плевнелиев е Политик на годината в анкетата на Дарик
netinfo

„Победата му отива. В случая тя не му е за това, че е спечелил президентските избори, тя му е за това, за което беше номиниран - за работата му през изминалата година в областта на инфраструктурните проекти, в областта на екологията, в областта на визията с това, което правеше в Министерския съвет като министър", коментира премиерът Бойко Борисов.

До момента трикратни носители на приза са били Иван Костов, Георги Първанов и Бойко Борисов.

В анкетата за „Събитие на годината" се включиха 4198 души. На челното място в класацията, с малко повече от 2000 гласа, читателите на DarikNews.bg и слушателите на Дарик класираха „Кризата в Европа". На второ място остана „Арабската пролет и краят на Кадафи". „Размириците в Катуница" и „Изборите" заеха съответно трето и четвърто място. Последното място беше отредено за „Предизвикателствата пред МВР със СРС-тата и Шенген".

Росен Плевнелиев е Политик на годината в анкетата на Дарик
netinfo