Рехав протест срещу споразумението за ТПТИ (СНИМКИ)
Рехав протест срещу споразумението за ТПТИ (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Скромен протест срещу  споразумението Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) се проведе в София, предаде БГНЕС.

Пред сградата на Народното събрание десетина души се събраха, за да изразят своите опасения относно договора за свободна търговия между САЩ и Европейския съюз, който предизвика редица протести от двете страни на Атлантическия океан.

Кунева: Нуждаем се от Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции

Протестиращите призоваха българските народни представители да вземат позицията срещу ТПТИ и да я защитят като обща позицията на страната ни.

"Янки, вървете си у дома" бе един от плакатите, нарисувани ръчно от неколцината протестиращи. Те разполага и с няколко от печатните плакати срещу ТПТИ, които преди няколко месеца групата на Европейската левица в Европейския парламент издигна на заседание в Брюксел.

Рехав протест срещу споразумението за ТПТИ (СНИМКИ)
netinfo

Синдикатите: ТПТИ може да помете цели сектори у нас за дни

Основен организатор на протеста пред парламента беше Румен Дечев, който преди време се срещна у нас с българския евродепутат от гръцката СИРИЗА и Европейската левица. Именно левите и зелените в ЕП са сред най-яростните противници на ТПТИ.