Разбиха нарколаборатория в сливенското село Шивачево
Разбиха нарколаборатория в сливенското село Шивачево / снимка: ОД на МВР-Сливен

Сливенските антимафиоти разбиха нарколаборатория в село Шивачево. При спецакция, проведена на 22 октомври на територията на областите Сливен, София и Благоевград, са задържани трима мъже - на 39, 47 и 55 години. Операцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

На пътя за село Струпец са спрени за проверка два леки автомобила. В лек автомобил „Фиат Браво” със сливенска регистрация са намерени и иззети шест опаковки със зелена листна маса с общо тегло 3 кг. Направеният полеви тест показал, че това е канабис. В друг автомобил - „Ауди” със софийска регистрация, полицаите открили банкноти на стойност около 10 000 лв.

На територията на Шивачево е открита лаборатория за отглеждане на канабис. При последвалите процесуално следствени действия са установени и задържани още петима души. При претърсване в домовете на задържаните са иззети множество мобилни телефони, сим-карти, около 1,5 кг амфетами и около 3,5 кг марихуана.

На територията на София е открита мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества, преса за таблетиране, прекурсори и материали, необходими за производство на наркотици, огнестрелно оръжие с оптичен мерник и голямо количество боеприпаси.

На задържаните са повдигнати обвинения. На четирима от тях е наложена мярка задържане под стража за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

Други новини от Сливен