"Изненадан съм от името на Николай Младенов в списъците на "Пандора Пейпърс". Очаквам службите да предоставят повече информация". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

"Явно още много имена ще излизат". Така Радев коментира и информацията, че братя Бобокови също са в списъка "Пандора Пейпърс".

Относно критиките от неговите опоненти за президентския пост, държавният глава заяви, че той не мисли да влиза с този тон в кампанията. "Имам много друга работа", подчерта президентът.

"Във всички кандидати за президент виждам сериозен опонент и всеки има право да изложи своите идеи. Аз не ги деля по никакви признаци", допълни Радев.

На въпрос защо подкрепя Кирил Петков, след твърденията за двойното му гражданство, президентът посочи, че това е правен казус и няма нищо общо с личността Кирил Петков.

"Всеки един проблем със служебното правителство се пренася в президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили да играят, толкова могат и така го правят". Така отговори той на въпрос дали се опасява, че проблемите на служебното правителство могат да се пренесат в президентството.