Р. Янакиева: „Самоизключване” ще бъде грешна реакция с лош резултат за БСП
Р. Янакиева: „Самоизключване” ще бъде грешна реакция с лош резултат за БСП / снимка: БГНЕС, архив
Р. Янакиева: „Самоизключване” ще бъде грешна реакция с лош резултат за БСП
69868
Р. Янакиева: „Самоизключване” ще бъде грешна реакция с лош резултат за БСП
  • Р. Янакиева: „Самоизключване” ще бъде грешна реакция с лош резултат за БСП

Прибързани и грешни реакции - така кметът на Перник и член на Националния съвет на БСП Росица Янакиева определи намерението на ръководството на левицата на пленума в събота да бъде обявено официално „самоизключването” на хора, свързани с проекта АБВ.

В ефира на Дарик Янакиева беше категорична, че от уставна гледна точка няма основание тя да бъде сред заподозрените като самоизключени. „В Перник минахме през подобна вътрешна битка, когато имахме две листи и въпреки споровете спечелихме мнозинство в общинския съвет  нещо, което не се беше случвало преди това, а и след това”, напомни Росица Янакиева.

„Поне към настоящия момент не съм направила абсолютно нищо, което да дава основание за едно такова решение. Дискусионно е това, което ще се случи или няма да се случи. Друг е въпросът, че подобно решение не зная на кого ще свърши добра работа. защо едно такова решение трябва да отблъсне онези 7% от избирателите, които биха подкрепили и тази формация и биха дали своя глас в лявото пространство. Грешни, прибързани, недобре обмислени реакции, които ще доведат до лоши резултати за БСП. А БСП е моята партия”, коментира Янакиева.

„Ние в Перник сме минали през такива вътрешнопартийни битки. Това беше 2002-2003 г., в града имаше две организации на БСП, отново имаше две листи. Парадоксалното беше, че тези две листи събраха абсолютно мнозинство в 40-ия Общински съвет. Нещо, което не се беше случвало преди това и не се случи и след това”, напомни още Янакиева.