Яне Янев: Пречат на ВМЗ-Сопот да стане лидер на световния пазар
Яне Янев: Пречат на ВМЗ-Сопот да стане лидер на световния пазар / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Притеснително е това, което се случва. То касае националната сигурност. Има интереси, които саботират възможността ВМЗ-Сопот да работи пълноценно и да се превърне в лидер на световния пазар на боеприпаси. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев във връзка със зачестилите експлозии на боеприпаси у нас.

Той посочи, че досегашното ръководство на ВМЗ-Сопот трябва да бъде освободено и да му се потърси сметка.

„Определени договори на предприятието са били скрити от предишния изпълнителен директор Иван Стоенчев”, изтъкна съветникът на министър-председателя за борбата с корупцията.

По отношение на борбата с корупцията той заяви, че у нас няма възможност да се приложи законодателството така, че да бъде постигнат успех.

Той подчерта, че ръководство на БНБ трябва да бъде сменено, за да излезе истината наяве.

„Иван Искров продължава със своето нагло и безпардонно поведение. Той осъществява един куп злоупотреби, включително злоупотреба с власт. Имаше достатъчно данни Искров да бъде освободен. Но това не се случи, защото ни е такава конституцията”, заяви Янев.

По отношение на предложението на президента Росен Плевнелиев за провеждане на референдум, политикът уточни, че от РЗС винаги са подкрепяли задължителното гласуване - но не такова, което глобява, а което поощрява хората.

„Тези, които до вчера искаха референдум, днес се правят на три и половина”, допълни Янев.

Източник: Novanews.bg