Нападенията с киселина не са престъпления, извършвани в състояние на афект. Те са обмислени, а целта е жертвата да бъде накарана да страда. Това обясни пред NOVA психиатърът Цветеслава Гълъбова. Жена бе нападната с киселина в понеделник вечерта. Жената е с 24 процента изгаряния. Тя е настанена в "Пирогов" в тежко, но стабилно състояние.

26 март: Жена бе залята с киселина в София

"Това обикновено са хора, които са фрустрирани по някакъв начин, които не са могли да получат нещо желано", посочи тя по повод профила на извършителя, като допълни, че причината може да е свързана както с бизнес,  така и с лични отношения.
 
"Жертвата е направила нещо, което не се харесва на извършителя. Целта е тя да бъде унизена и обезобразена за цял живот", посочи д-р Гълъбова.
 
Свидетел за заливането с киселина на Ажда: Всичко се обви в дим, жената започна да пищи

Според нея извършителите на подобен род престъпления са неустойчиви хора, които са несигурни в себе си и се отличават с примитивизъм в личностен план.

36-годишната Ажда Ибрахимова бе нападната с киселина в близост до дома си в столицата в понеделник. Тя е с 24 процента изгаряния, като те са по главата, шията и крайниците. От думите на свидетел стана ясно, че тя е нападната от мъж с качулка. 

Две са версиите за залятата с киселина жена

Софийска градска прокуратура започна разследване за тежка телесна повреда. Разследващите смятат, че зад нападението могат да стоят лични или бизнес мотиви. Засега извършителят не е известен.
nova.bg