/ БГНЕС, архив
Обвиненията срещу него са за щети от 24 млн. лева
Прокуратурата прави пореден опит да даде на съд Румен Овчаров, но вече за щети от 24 млн. лева. Освен него обвинения имат бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД и бивш зам.-министър.

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров

След като през май т.г. съдът върна на прокуратурата обвинителния акт, разследващите започнали нови действия срещу Овчаров за това, че умишлено не е упражнил достатъчно контрол, в резултат на което са последвали значителни щети за Мини Бобов дол. Ако в началото на годината щетата беше 9 млн. лева, сега вече е 24 млн. лева, става ясно от съобщение на прокуратурата
 
Дадоха Румен Овчаров на съд за престъпления преди 12 години

Мини Бобов дол били дадени под наем на "Ораново". За тази сделка обвинения имат бившия зам. ресорен министър Анна Янева, както и бившият изпълнителен директор на Мини Бобов дол Пламен Стефанов.

Румен Овчаров с обвинение за умишлена безстопанственост

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, осъществена при условията на продължавано престъпление в периода от 25.05.2006 г. 0 18.03.2009 г. от която са последвали значителни щети в особено големи размери за предприятието „Мини Бобов дол“ ЕАД, в размер на повече от 24 млн. лева, като деянието представлява особено тежък случай.
БТА