Привлякоха като обвиняема майката на пребитото момиченце от Търговище
Привлякоха като обвиняема майката на пребитото момиченце от Търговище / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Майката на пребитото момиченце от търговищкото село Голямо Ново е с променена мярка - задържане за 72 часа. Постановлението е на Районната прокуратура в Търговище.

До промяната се стигна след проведени допълни процесуално-следствени действия по случая, информираха от Областната дирекция на МВР.

Както Дарик вече съобщи, двегодишното момиченце беше прието с наранявания по главата и с опасност за живота в болницата в Търговище. Детето беше настанено в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на здравното заведение вечерта на 21 октомври без дишане и със забавен пулс.

Изследване със скенер показа кръвоизлив на мозъка. "Момичето беше консултирано от специалист от Варна, който при хирургичната интервенция откри стар хематом с две- или тридневна давност", каза главният лекар на МБАЛ-Търговище д-р Иван Светулков.

По неговите думи, детето продължава да е в състояние на кома, с подтисната мозъчна дейност и с опасност за живота.

При първоначалните разпити, майката признала, че е удряла детето с шамари по дупето и по главата. Момиченцето е било удряно и от мъжа, с когото майката живеела от около две седмици.

21-годишната майка е привлечена в качеството й на обвиняем за извършено престъпление - нанасяне на тежка телесна повреда. Ако бъде призната за виновна и осъдена, предвиденото наказание е до 12 години лишаване от свобода.