Петима пострадаха при пожар на газстанция в Разград
Петима пострадаха при пожар на газстанция в Разград / снимки: DarikNews.bg, Радка Минчева

Газстанция пламна в покрайнините на Разград. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 17.15 часа.

Инцидентът в единствената газстанция в Разград, в която се зареждат бутилки за бита, е станал при преливане в цистерната на обекта с газ от камион.

Точно какъв е механизмът на възникването на пожара не е ясно, тъй като пожарникарите все още изчакват близо 6-те кубика пропан бутан да се изпарят чрез автоматичните клапани на цистерната, след което ще влязат вътре.

Цистерната е с вместимост 6 тона, собственост е на старозагорска фирма. Камионът с тази цистерна за пръв път зареждал на разградската газстанция, разказаха запознати.

Пострадалите са петима, от тях - двама тежко. Шофьор от Стара Загора, роден през 1974 г. и разградчанин на 48 години са транспортирани до русенска болница. Те са с тежки изгаряния.

38-годишният управител на обекта Боян Бонев беше прегледан в болница и се върна на мястото на инцидента с превързана ръка, но отказа коментар.

С леки обгаряния са 50-годишен разградчанин, фрактура на глезен е получил 53-годишен клиент на газстанцията.

Петима пострадаха при пожар на газстанция в Разград
netinfo

Силният взрив до околовръстното шосе на Разград към ж.к. Орел е стреснал всички работещи наоколо, в района няма жилищни сгради.

Близките две бензиностанции, сервиз и магазин за техника бяха затворени от полицията малко след като избухна пожарът в газстанция "Социалинвест". 

Петима пострадаха при пожар на газстанция в Разград
netinfo