/ БГНЕС
На 6 или на 22 юли ще има общо събрание на ПФК Левски
Ръководството на ПФК "Левски" пое ангажимента да похарчи прозрачно дарението на Делян Пеевски в размер на половин милион лева.

"Ние сме натоварени с тази отговорност клубът да оцелеле. Ние нямаме право да обсъждаме други варианти, освен да похарчим дарението прозрачно", заяви изпълнителният директор Павел Колев след срещата на Управителния съвет на ПФК "Левски" на Герена, предаде Gong.bg.

Тити Папазов: Дарението на Пеевски за „Левски“ е като респиратор за болен (ВИДЕО)

"Трябва да предадем "Левски" в добро състояние на следващото управление", добави Колев и уточни, че ръководството не е поставяло условия кой да дарява и кой - не. "Има дарители, привърженици и на ЦСКА. Всеки дарява по своите възможности, разбира се.", коментира шефът на синия клуб.

Иван Гешев: Божков се подигра с името на Левски и с футболния клуб

Колев уточни, че "Левски" до лятото се нуждае от 3 милиона лева. "На нас условия никой не ни е поставял, ние нямаме задължение, освен да похарчим парите прозрачно. Аз ще нося отговорността и ще понеса негативите, ако има такива. Най-добрият вариант е да дойдат тук хора, които да носят отговорността. Не мога да коментирам онлайн гласуването на Васил Божков", каза Колев.

Делян Пеевски дари 500 000 лева за спасяването на ПФК „Левски“ (ВИДЕО)

УС е обсъдил още да насрочи за 6 юли общо събрание, но и с резервна дата 22 юли. "Първа точка беше разглеждане на възможността за свикване на общо събрание. Обсъдихме възможните варианти и се обединихме около мнението да го свикаме на 6 юли, като в поканата ще бъде предвидена и втора дата. Тя е 22 юли, защото има чисто законови срокове, които не ни позволяват по-ранно организиране", заяви Колев пред медиите.

Божков натискал сините фенове за протест срещу Борисов, след отказа им отрязал финансите (ВИДЕО)

"Подарете свободата на "Левски", защото иначе оставате като тези, които са сложили оковите на "Левски", обърна се Тити Папазов към укриващите се в Дубай Георги Попов и Васил Божков.
Gong.bg