/ БГНЕС
Да спрем търговията с човешкото здраве!“, „Да излекуваме здравеОПАСНАТА система!“. Това са част от надписите, които се виждат в палатковия лагер под прозорците на властта, предаде БГНЕС.

Мая Илиева, председател на синдиката на медицинските специалисти, каза, че медицински специалисти и днес ще отидат от Министерския съвет до болница "Пирогов". Те подновиха протестите си в столицата вчера с шествие до "Пирогов" с искане за по-високи начални заплати или за спазване на договорената по колективен трудов договор сума от 950 лева.
 

протест палатки медсестри
БГНЕС


Представители на синдиката се срещнаха преди време с премиера Бойко Борисов. Сега те казват, че не искат среща с никого, а решение на проблемите.

Медицинските сестри обявиха безсрочен протест (СНИМКИ)
 

протест палатки медсестри
БГНЕС


Към протестиращите от Синдиката на медицинските специалисти се присъединиха майки на деца с увреждания, които обявиха безсрочен протест с палатков лагер пред Министерския съвет с настояване за оставка на социалния министър Деница Сачева, защото пренебрегвала Закона за личната помощ и в страната близо 15 хиляди души са без лични асистенти.

Родители на деца с увреждания искат оставката на Сачева (СНИМКИ)
 

протест палатки медсестри
БГНЕС


В палатковия лагер е имало хора през цялата нощ, има и сега, казаха представители на протестиращите.
БГНЕС