Оставиха в ареста задържан за убийство на бизнес дама от Разград
Оставиха в ареста задържан за убийство на бизнес дама от Разград / снимка: DarikNews.bg, Разград, Радка Минчева

Задържаният за убийството на бизнес дамата Румяна Генчева от Разград не е имал намерение да я убива - твърди бащата на 27-годишния Алпер Хасан.

Мустафа Сабри от село Йонково разказа, че от четири години не контактува със сина си. Младежът бил буен, но бащата не вярва, че е способен да убие жена. Като малък искал да го направи спортист - Алпер ходел на таекуондо и борба, постигнал добри резултати, но през пубертета се отказал.

„Ще го питам дали е той и защо, каква е причината, за да посегне, доколкото разбрах адвокат са допуснали до него, плачел съжалявал, не искал да убива, посегнал с дясна ръка, после половин час правил масажи, за да я съживи, защото помислил, че е припаднала, мъчел се да я спасява и после другите грешки, които е допуснал, ако е той", каза бащата на Хасан.

Майката на 27-годишния Алпер Хасан работи в Турция, тя купила жилище на сина си в центъра на Разград, както и кола, но след като катастрофирал, му забранила да я кара. До преди месец бил в Англия, работел в пицария, не за пръв път търсел препитание в чужбина. Не бил пияница, но имал склонност към комарджийство - призна бащата.

Той заедно с по-голямата си дъщеря присъства на мярката за неотклонение, която се гледа днес в Окръжен съд-Разград. Окръжният прокурор Огнян Дамянов поиска Алпер Хасан да бъде задържан за постоянно в ареста. Макар пред разследващите той да не е признал престъплението, има множество експертизи и свидетелски показания, които доказват авторството - обясни държавният обвинител. 40-50 минути преди часа на смъртта бизнес дамата и Алпер са се срещнали във входа, в който живеят, скоро след убийството пък камера в магазин го е засякла да купува чувал, като този, в който бе намерен обгореният труп на Генчева, видян е и в заложна къща, където заложил златните бижута на убитата жена, във външна тоалетна на свой познат пък изхвърлил дамската й чанта.

Защитникът на Хасан Сезгин Вели коментира кратко, че доказателствата по досъдебното производство са недостатъчни. Съдът обаче прие тезата на прокурора и остави Алпер Хасан в ареста.

Хасан не каза нищо пред съда, влезе и излезе от залата с наведена глава.