Опозицията поиска изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев
Опозицията поиска изслушване на вътрешния министър Цветлин Йовчев / снимка БГНЕС

От ГЕРБ поискаха Цветлин Йовчев да бъде изслушан в пленарната зала заради окупацията на парламента от студентите. От парламентарната трибуна депутатът Цветомир Михов поиска почивка, през която да бъде извикан вътрешният министър, защото "не е нормално деца да бъдат бити".

"Докато тук на сухо и на топло текат вяли дебати за бюджета, навън има протести. Това, че има протести не е новина и съзнавам, че степента на чувствителност на управляващите по отношение на протестите е силно занижена. Те вече не са в състояние да внесат смут. Освен протести обаче, навън се случва и нещо друго", каза депутатът. Той бил получил няколко съобщения от социалните мрежи и младежи, които твърдят, че са били бити от полицията.

Затова народният представител настоя да бъде извикан представител на МВР, който да разясни, потвърди или отрече тази информация. "Нормално е когато говорим за протест да има различни мнения и гледни точки, различни скандирания. Това, което не е нормално, е български граждани, при това деца да бъдат бити", коментира Михов.