Октай Енимехмедов поиска по-лека мярка за неотклонение
Октай Енимехмедов поиска по-лека мярка за неотклонение / снимка: Sofia Photo Agency, архив

По-лека мярка за неотклонение поиска от Софийския апелативен съд Октай Енимехмедов.

Прокуратурата настоява втората инстанция да отмени присъдата на Софийски градски съд, в частта, в която Енимехмедов е признат за невинен за опита за убийство.

САС ще излезе в срок с решението си по делото срещу нападателя.

На 26 февруари СГС осъди на 3 години и 6 месеца Октай Енимехмедов. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

В края на август Октай официално се регистрира в Централната избирателна комисия като независим кандидат-депутат от Бургас.

На VIII-а Национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. 25-годишният Октай Енимехмедов излезе на подиума с пистолет в ръцете си, докато Доган говореше за постмодернизма и го насочи в главата на Доган.

Пистолетът обаче засече, а Доган изблъска ръката на младия мъж. В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС, около 20 души се нахвърлиха срещу нападателя.

Октай Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 13 март с.г. Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побоя над Октай Енимех
медов.