Емблематичната сграда на СДС на "Раковски” 134 от днес е с нов обитател - вицепремиерът Валери Симеонов. Там ще се помещава централата на неговата партия НФСБ.
С водосвет и икона на свети Георги Валери Симеонов и колегите му се нанесоха на етажите, които доскоро обитаваха СДС, отбелязва NOVA.

"Дай, Боже, тези помещения да се превърнат в щаба, откъдето ще върви нашата дейност патриотична", заяви вицепремиерът.

Това право получиха заради резултатите на партията на последните избори. Дейността обаче неразривно ще върви с тази на СДС. И така НФСБ ще стопанисват два етажа, а СДС - други два.

Валери Симеонов се нанася в емблематичната за СДС сграда на "Раковски"134

"Тази централа дълги години е била символ на СДС и ние все още сме тук", категоричен беше Божидар Лукарски. 

Остават под наем с пари от неправителствена организация. А дали близостта, освен физическа ще стане и политическа на предстоящите местни избори, засега никой не се отговаря.
"Ние ще имаме национален съвет. На него ще решим бъдещото на партията, не изключвам нищо. Рано е да говорим. Ако говорим, първо ще е с Валери Симеонов и после с вас", коментира Лукарски.

Може ли сградата на СДС да стане музей на демокрацията?

"За нас няма анатемосана партия. Тези, с които никога няма да водим диалог, са ДПС и техните разклонения. Със СДС имаме сградно съжителство, нямаме домсъвет. Фактът, че беше ни предоставена тази сграда, до известен степен ни задължава", изтъкна Симеонов.

В продължение на месеци част от сградата беше ремонтирана.

А кабинетът, който доскоро е бил на Божидар Лукарски, вече ще е офис на вицепремиера Симеонов.
nova.bg