Надежда Михайлова: Искането на ЕНП е удар срещу СДС
Надежда Михайлова: Искането на ЕНП е удар срещу СДС / netinfo

Искането на председателството на Европейската народна партия за временно изключване на СДС е сериозен удар срещу синята партия. Това заяви бившият лидер на СДС Надежда Михайлова.

Михайлова ще поиска свикване на извънредно заседание на Националния съвет на СДС, на което лидерът Петър Стоянов да аргументира участието си в Движението за европейски реформи на британските консерватори, заради което е искането на председателството на Европейската народна партия.

По думите й ако сините бъдат изключени от членство в Европейската народна партия, те ще бъдат лишени от най-сериозния инструмент за правене на политика в Европейския парламент.

Последните месеци СДС беше употребен за личен PR на Петър Стоянов, заяви Михайлова в кулоарите на Народното събрание.

Константин Димитров от ДСБ коментира действията на сините като тежък политически гаф. Очевидно кризата в СДС се прехвърля вътре в Европейската народна партия, което е недопустимо, заключи Димитров.

Мартин Димитров, който е в ръководството на сините, заяви от своя страна, че СДС никога не е имал намерение да напуска Европейската народна партия.

Лидерът на СДС Петър Стоянов коментира, че вероятно става въпрос за недоразумение, което се надява да бъде изчистено. Според него окончателното решение ще бъде взето от Бюрото на Европейската народна партия през май.