"Каквото и да се направи, каквото и да се реши - земеделците ще протестират. Аз бих застанал с тях в протеста срещу усложненията, които им причиняват "зелените" изисквания и ги правят нерентабилни на пазара и срещу намерението да бъдат атакувани от нелоялна конкуренция с дъмпингов внос". Това заяви пред журналисти министърът на земеделието Кирил Вътев във връзка с протестите на земеделските производители.

"Анализи не са спирани да се правят от началото на тази година, както и възможността за финансиране", допълни Вътев. 

Зърнопроизводителите обявиха кога излизат на протест

Той заяви, че подкрепата му биха получили и друг вид протести. "Тези срещу несправедливото разпределение на добавена стойност от цялата агрохранителна верига. В Европа изискванията са почти едни и същи. В голямата си част виждаме, че се предлагат данъчни облекчения за земеделците. Утре ще има окончателен разговор", каза още министърът.

По думите му утре предстои среща с представители на земеделски организации.

Българската аграрна камара /БАК/ обяви ефективни протестни действия от 6 февруари /вторник/, ако до края на тази седмица не бъде проведена договорената среща с изпълнителната власт, на която да бъдат приети исканията на земеделските производители, с които ще се реши бъдещето на родното земеделци.