Михайлова и Шарков: Ще има вето за нощните превози за деца
Михайлова и Шарков: Ще има вето за нощните превози за деца / netinfo

Президентът Георги Първанов ще наложи вето върху промените в Закона за автомобилните превози, с които се допусна възможност за пътуване на деца през нощта. Такава убеденост изразиха депутатите от ОДС Надежда Михайлова и Ваньо Шарков след среща с държавния глава.

Точните думи на президента бяха, че на 90% ще върне за ново обсъждане промените в Закона за автомобилните превози, заяви след срещата си с президента Надежда Михайлова. Тя и Ваньо Шарков са автори на измененията в Закона за туризма, с които се забраняват нощните превози при ученическите екскурзии.

Преди това от парламентарната трибуна Иван Иванов от ДСБ поиска от депутата от Коалиция за България Радослав Илиевски да обясни дали е налице конфликт на интереси, тъй като имал дял в транспортна фирма. "Това е скандал и нашият апел е президентът да върне този текст", заяви още Иван Иванов. Според дясната опозиция поправката е станала факт под корпоративен натиск.

За президентско вето е и призивът на председателя на транспортната комисия в Народното събрание Йордан Мирчев. Очаква се депутатът от левицата Радослав Илиевски да даде пресконференция в парламента и ще покаже стенограми от гласуването в петъчния ден.