Марси Рийс: Случаят със Сидеров ще покаже много за върховенството на закона в България
Марси Рийс: Случаят със Сидеров ще покаже много за върховенството на закона в България / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Марси Рийс: Развитието на случая със Сидеров ще покаже много за върховенството на закона в България
69451
Марси Рийс: Развитието на случая със Сидеров ще покаже много за върховенството на закона в България
  • Марси Рийс: Развитието на случая със Сидеров ще покаже много за върховенството на закона в България

Начинът, по който се развие ситуацията около Волен Сидеров и френското културно аташе Стефани дьо Мартие ще покаже много за върховенството на закона в България.

Това заяви американският посланик у нас Марси Рийс пред журналисти по време на подписването на Меморандом за сътрудничество между двете държави.

Рийс заяви, че е добре в България да се водят дискусии относно укрепването на демократичните институции у нас и подчерта, че укрепването на гражданското общество е важно за демокрацията.

Посланикът на САЩ у нас Марси Рийс заяви, че не може да коментира скандала със Сидеров:
„Наистина не мога да имам мнение относно това кой е прав в този случай, но всеки следи случая много отблизо. Мисля, че начинът, по който всичко това ще се развие, ще ни каже много за върховенството на закона в България".

Марси Рийс заяви, че Съединените щати ценят високо сътрудничеството с България в областта на енергетиката за строителството на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй.

„САЩ ценят много високо сътрудничеството с България в областта на енергетиката. И участието на американски компании и инвеститори в този сектор. Подкрепяме текущите дискусии между „Уестингхаус" и правителството на България. Много се гордеем, защото мислим, че американската технология е на първо място, тя е водеща в света", каза още американският посланик.

Според Рийс дискусии за демокрацията в страната ни трябва да има.