Манолова: АБВ да се откажат от паралелна листа
Манолова: АБВ да се откажат от паралелна листа / снимка: БГНЕС
Манолова: АБВ да се откажат от паралелна листа
69651
Манолова: АБВ да се откажат от паралелна листа
  • Манолова: АБВ да се откажат от паралелна листа

Ръководството на БСП даде срок до началото на следващата седмица привържениците на президента Георги Първанов да се откажат от идеята за паралелна листа АБВ за предстоящия вот. Ако не го направят, ги грози изключване от столетницата. Това стана ясно след заседание на изпълнителното бюро на партията.

Хората на Георги Първанов трябва да се откажат от регистрирането на паралелна на БСП евролиста иначе няма да имат място в редиците на партията, стана ясно от думите на зам.-председателя на парламента Мая Манолова.

„Правим го не заради ръководството на БСП, не заради гола амбиция, а заради отговорността, която имаме към партията. Такова е очакването на редовите социалисти, на партийните структури и на лявомислещите хора. За последен път призоваваме и даваме възможност на хората, заявили намерение за подобни действия, да преосмислят своята позиция и ясно да заявят, че се отказват от регистрацията на паралелна на БСП листа. В противен случай уставът е еднакъв за всички”, подчерта Манолова.

От ръководството на червените коментира, че според устава има всички основания  на президентът да му бъде прекратено членството. На пленум социалистите ще обсъдят поведението на привържениците на Първанов, а крайното решение - дали да останат в партията или не, ще вземе контролната комисия. Националният съвет най-вероятно ще бъде насрочен за 1 февруари, малко преди предстоящия конгрес на партията.