Йорданка Фандъкова очаква коалицията да продължи реформите
Йорданка Фандъкова очаква коалицията да продължи реформите / снимка: БГНЕС, архив

Съществуващата коалиция да продължи да работи, включително за продължение на реформите. Това очакване изрази кметът на София Йорданка Фандъкова относно последните трусове в държавата в предаването "Годината" на Дарик.

Дарик обяви: Ирина Бокова и Йорданка Фандъкова са Политиците на 2015 г.

"Смятам, че няма алтернатива стабилността на държавата. Очаквам да бъде запазена съществуващата коалиция и да продължи да работи, включително за продължение на реформите. Съдебната реформа безспорно започна, може би това не е достатъчно, но започна", заяви тя.

"Като управленец и човек с опит бих казала, че всяка промяна и всяко нещо изисква време, цялостно мислене и изпълнение на етапи. Няма как да се случи всичко изведнъж, колкото и да ни се иска. Според мен всички признават, включително и министърът в оставка Христо Иванов, че част от идеите са приети. Аз пожелавам на следващия да продължи реформите в посока по-добра съдебна система и по-добро обслужване на гражданите", каза Фандъкова.

Темата за бежанците е ключова за цяла Европа и е нужна обща европейска политика, подчерта кметът на София. "Това, което за нас е голямата задача тук в града, са въпросите за сигурността", посочи тя.

"Това, което в София е важно и очакват хората, е повече сигурност, свързана с по-сериозно присъствие на полицията, със системи за видеонаблюдение, с по-добро осветление. Това са локалните, местните задачи. затова в проекта за бюфджет за 2016 г. съм заложила повече средства за продължаване на изграждането на системите за видеонаблюдение, за увеличаване на "Общинска полиция". Продължавам постоянно да настоявам за повече полицейско присъствие в рисковите зони, а и в целия град като цяло", обясни Фандъкова. 

"Хората искат да виждат полицейско присъствие, мерки за сигурност и се чувстват по-спокойни", обобщи тя.