/ LAP.bg, архив
Николай Митов е новият старши треньор на Левски и ще води "сините" още в дербито срещу ЦСКА от 23-ия кръг на Първа Лига в събота, 4 март.
 
Митов разтрогна договора си със Септември, който е лидер във Втора Лига, за да подпише с Левски.
 
Полицията със строги мерки преди мача между Левски и ЦСКА

Елин Топузаков напусна Левски и даде емоционално интервю, след като разтрогна по взаимно съгласие със "сините".

"Не се чувствам предаден от играчите. Всяко нещо има начало и край. Левски остава в сърцето ми, защото 20 години съм част от отбора. Направих само едно нещо в съблекалнята преди да си тръгна. Написах на дъската послание към футболистите "Win the game" - това е най-важният мач и искам да го спечелим. Няма значение дали щях да остана треньор след мача или не. Само ще кажа, че не си тръгвам по собствено желание преди мача", сподели Топузаков.

В първите си три мача след подновяването на шампионата, "сините" записаха загуба от Пирин и две равенства - 1:1 при домакинството си на Локомотив Горна Оряховица и 2:2 като гости на Дунав. Това доведе и до решението на клубното ръководство да приеме оставката на Топузаков и то в навечерието на дербито с ЦСКА.

Спас Русев се връща в Левски? (ВИДЕО)

Митов се завръща на "Герена" за своя втори престой начело на отбора.

Той пое "сините" през пролетта на 2013 г., но по-късно през същата година бе освободен от поста. В изиграните 14 мача под негово ръководство Левски записа девет победи, четири равенства и едва една загуба. С Митов начело "сините" загубиха финала за Купата на България от Берое, а по-късно не успяха да спечелят и титлата след равенство със Славия в последния кръг.
 
ОЩЕ на Gong.bg - Бившите собственици на Левски: Клевета е, че си търсим заемите от клуба

Именно Митов е и последният треньор, побеждавал ЦСКА начело на Левски. Това стана през април 2013 г., когато "сините" спечелиха с 2:1, с късно попадение на португалеца Жоао Силва.